© Bureau TOM
Caritas HS HOME OVER ONS DEELNEMERS NIEUWS CONTACT

BELEID

Visie

Als christenen zijn/worden we ons ervan bewust dat wij het zelf zijn die de liefde en zorg van Jezus, zichtbaar kunnen laten worden. Wij staan voor elkaar klaar vanuit ons hart, met de ogen van God. Wij voelen ons ten diepste betrokken bij de medemens omdat God tegen ons zegt: “Ik zal er voor je zijn.” Wij geven om elkaar omdat God om ons geeft.

Missie

Vanuit het besef dat iedere organisatie ertoe doet, maar ook vanuit de gedachte dat de organisaties afhankelijk van elkaar zijn, komen we tot het oprichten van Caritas HS. Hierin zijn vertegenwoordigd christelijke organisaties, stichtingen, politiek en kerken, met een diaconale insteek!

Doelstelling

Verzamelen van kennis en kunde in een brede diversiteit door het bundelen van christelijke organisaties. We gaan met elkaar krachtvelden ontdekken in het samen optrekken, elkaar versterken, van elkaar leren, met elkaar volhouden. Op basis van een dosis gezond verstand en een overdosis warm hart gaan we vol vertrouwen koersen naar een menswaardige samenleving waarbij niemand wordt uitgesloten.

Verwezenlijking van het doel

Daadwerkelijk aanwezig zijn daar waar hulpvragen / moeilijkheden op dit moment in onze naaste omgeving zich voordoen. Op een breed vlak mogelijkheden bieden aan mensen die vast dreigen te lopen in een vicieuze cirkel. Ieder doet ertoe: Spreekbuis voor de leden . Aanspreekpunt voor de leden. Netwerken en samenwerken met andere organisaties in de samenleving.      
“Ubi Caritas et Amor Deus Ibi Est” Waar zorg en liefde is, daar is God